Penzionerke i penzioneri obeležili Dan žena

Knjaževački penzioneri i penzionerke Međunarodni dan žena obeležili su onako kako to čine svake godine – tradicionalmom čajankom u Domu kulture.

I najstarijim sugrađankama i svim pripadnicama lepšeg pola 8. mart čestitao je Igor Stevanović, zamenik predsednika Skupštine opštine.

U Sekciji žena i Kulturno – umetničkom društvu ''Sunčana jesen'' ističu da je Dan žena praznik koji ne sme biti zaboravljen pre svega zbog uloge koju žene imaju u društvu. Ekonomsko osnaživanje žena, pre svega onih na selu važno je zbog njihove nezavisnosti, kaže predsednik knjaževačkog penzionerskog udruženja i član Opštinskog veća Radomir Veljković.

''Mi se kao udruženje trudimo da položaj žena unapredimo, da im olakšamo muke i ovakvim nanifestacijama i animirajući ih da se druže. Mislim da je značajan korak u popravljanju položaja žena načinjen usvajanjem propisa da 40 odsto žena bude u svim strukturama'', reako je Veljković.

Za ovu priliku pripremljen je i izveden bogat gotovo jedno i po časovni program, koji je podsetio na bogatu muzičku tradiciju jugoistoka Srbije.