Peđa i ''Timočki veseljaci'': Prvi put u Guči kao seniori

Na kvalifikacionom takmičenju trubačkih orkestara za učešće na Dragačevskom saboru u Guči, koje je održano u Boljevcu, najboljim trubačem istočne Srbije proglašen je Knjaževčanin Predrag Đorđević, čime je njegov orkestar ''Timočki veseljaci'' ostvario pravo nastupa na najvećem svetskom festivalu trube.

Nakon uspeha, koje su godinama unazad nizali u konkurenciji mladih orkestara, Peđa i drugari prvi put će se takmiči kao seniori.

''Orkestar postoji od 2011. godine. Bili smo u konkureciji omladinskih orkestara najbolji 2013. i 2015. godine, Prv trubu osvojili smo 2017. godine. Na ovogodišnjem predtakmičenju osvojili smo titulu Prva truba i time se plasirali za seniorsko takmičenje u Guči.''

Nije lako svirati u Guči. Svaki orkestar želi da svoj kraj predstavi na najbolji način. Ipak, krajnju reč imaju muzički stručnjaci.

''Timočki veseljaci'' sviraju tradicionalnu muziku ovoga kraja, ali i strane i domaćih pop hitove, jer kažu, na trubi se može odsvirati sve. Puna ritma i teška za izvođenje, najdraža im je vlaška muzika. Kako će se predstaviti publici u Guči, ostaje da vidmo i čujemo od 8. do 12. avgusta, kada će ova varošica biti prestonica trube.