Paketi pomoći za penzionere

Paketi pomoći za penzionere

Udruženje penzionera Knjaževca počelo je distribuciju paketa pomoći za najugoženije najstarije žitelje knjaževačke opštine. Osnovne životne namirnice, sredstva za higijenu i dezinfekciju dobiće  200 penzionera sa najnižim primanjima.

Veliku akciju pomoći najstarijim stanovnicima knjaževačke opštine Udruženje penzionera počelo je podelom paketa u minićevskom kraju. Osnovne životne namirnice, sredstva za higijenu i dezinfekciju i zaštitne maske dobiće do kraja godine 200 penzionera sa najnižim primanjima, kaže Radomir Veljković, predsednik Udruženja.

''Već više godina Fond penzijskog i invalidskog osiguranja, u zajednici sa udruženjima penzionera, sprovodi akcije vezane za poboljšanje standarda penzionera. Svake godine određen broj penzionera šalje se na oporavak u banje, obezbeđuju se sredstva za dodelu pomoći u paketima namirnica, podstiču kulturno – umetničke aktivnosti. Ove godine se odustalo od ''Olimpijade trećeg doba'', a sredstva su operedeljena za socijalnu pomoć. To nam je omogućilo da dodelimo tri putra više paketa nego do sada,'' kazao je Veljković.
 
Narednih dana pomoć će biće distribuirana i žiteljima kalanskog kraja, dok će penzioneri koji žive u gradu po svoje pakete doći u prostorije Udruženja, nakon što budu pozvani telefonom.