Otvoreno pismo Pauerlifting i bodi bilding sportskog kluba Knjaževac

Otvoreno pismo Pauerlifting i bodi bilding sportskog kluba Knjaževac

Pauerlifting i bodi bilding sportski klub Knjaževac upitio je javnosti otvoreno pismo u kome demantuje navode svoje bivše članice Jelene Marinković, izrečene sinoć na protestu ''1 od 5 miliona''.

Pauerlifting i bodi bilding sportski klub ,,Кnjaževac“ registrovan je kao dobrovoljno, nevladino, nepolitično sportsko udruženje u opštini Кnjaževac i zato klub smatra da je neumesno i nesportsko ponašanje bilo kog takmičara kluba učestvovanje na bilo kakvim političkim skupovima. Jelena  Marinković svojevoljno i na lični zahtev napustila je Pauerlifting i bodi bilding sportski klub ,,Кnjaževac“ 23.2.2019. godine, nezadovoljna činjenicom da je na izboru najboljih u sportu u opštini Кnjaževac održanom, 22.2.2019. godine za najbolju sportistkinju opštine Кnjaževac u 2018. godini izabrana njena klupska drugarica Aleksandra Stanković, koja je ujedno izabrana za najbolju mladu sportistkinju u 2018. godini od strane Pauerlifting saveza Srbije, koja je jedina sportska federacija priznata za pauerlifting sport od strane Republike Srbije.
 
Jelena Marinković je 28.2.2019. godine na protestnom skupu „Za Кnjaževac bez straha“ iznela u javnost neistinu vezane za izbor najbolje sportistkinje opštine Кnjaževac u 2018. godini. Na ovom skupu Jelena je tvrdila da je ostvarenim rezultatima u 2018. godini zaslužila da ponese titulu najbolje sportistkinje opštine ,,Кnjaževac“ u 2018. godini, kao i to da je zbog njenog učešća na protestnim skupovima ,,Za Кnjaževac bez straha“ Pauerlifting i bodi bilding sportskom klubu ,,Кnjaževac“ bilo prećeno ukidanjem budžeta od strane opštine Кnjaževac. Pauerlifting i bodi bilding sportski klub ,,Кnjaževac“ odgovorno tvrdi da nikada nije primao pretnje bilo koje vrste od strane bilo koga, kao i da su izjave od strane Jelene Marinković produkt ličnih frustracija. Rezultati Jelene Marinković i Aleksandre Stanković prosleđeni su Upravnom odboru Sportskog saveza Кnjaževca na razmatranje i nikada nisu povučeni od strane Pauerlifting i bodi bilding sportskog kluba ,,Кnjaževac“ i Sportskog saveza Кnjaževca. 

Ovim dopisom želimo da demantujemo njene izjave i da širokoj javnosti predstavimo ostvarene rezultate Jelene Marinković i Aleksandre Stanković u sistemu takmičenja pauerlifting sporta priznatim od strane Republike Srbije. 


Republika Srbija u skladu sa Pravilnikom o nadležnim nacionalnim sportskim savezima za sportske grane u oblasti sporta u Republici Srbiji objavljenim u Službenom glasniku Republike Srbije br. 95. od 30. novembra 2016. godine i br. 45. od 13. juna 2018. godine po članu br. 2. stav 3. Neolimpijski sport tačka 26. prepoznaje isključivo rezultate ostvarene u sistemu sporta Pauerlifting saveza Srbije. 
Svi ostali rezultati ostvareni u nepriznatim sportskim federacija za pauerlifting ne mogu biti bodovani od strane Republike Srbije i lokalnih samouprava. U skladu sa napred navedenim napominjemo da je Jelena Marinković iznela u javnost da je bila ,,državna i balkanska prvakinja“, kao i da je nosilac državnih rekorda, što u sistemu takmičenja Pauerlifting saveza Srbije nije slučaj. Jelena Marinković je u 2018. godini na sopstvenu inicijativu učestvovala je na otvorenom međunarodnom prvenstvu u pauerliftingu i benč presu održanom u Bijeljini – Republika Srpska 2. decembra 2018 na kome je osvojila bronzanu medalju, kao i na otvorenom međunarodnom prvenstvu u pauerliftingu, benč presu, mrtvom dizanju i čučnju održanom u Ljubljani – Slovenija 7-09. decembra 2018. godine na kome je osvojila zlatnu medalju. Navedena takmičenja nisu priznata od strane Republike Srbije niti pripadaju sistemu takmičenja Pauerlifting saveza Srbije koji je član Internacionalne Pauerlifting federacije i koji je jedini prepoznat u sistem takmičenja za neolimpijski pauerlifting sport na međunarodnom nivou u Republici Srbiji.   

U takmičarskoj sezoni 2018. godine Jelena Marinković istakla se kao uspešan takmičar i osvojila je dve zlatne medalje, tri srebrne medalje, jednu bronzanu medalju i dva pehara za ukupni plasman. Napominjemo da nije bila nosilac nijednog državnog niti balkanskog rekorda u pauerlifting sportu u priznatoj federaciji – Pauelrifting saveza Srbije od Republike Srbije, niti je ikada bila državni prvak u ovoj federaciji.. 

Aleksandra Stanković ostvarila je izuzetne rezulate kao talentovana mlada sportistikinja i osvojila je četiri zlatne medalje, tri srebrne medalje, četiri pehara za ukupni plasman i četiri puta je postavljala državne rekorda u sistemu takmičenja Pauerlifting saveza Srbija, nosilac je državnog rekorda u benč presu, državni je prvak, Balkanski vicešampion, a u 2018. godini izabrana je za najbolju mladu sportistkinju u pauerlifting sportu od strane jedine priznate federacije – Pauerlifting saveza Srbije. 
Aleksandra Stanković u 2018. godini osvojila je dve zlatne medalje, dva pehara više od Jelene  Marinković, nosilac je državnog rekorda u disciplini benč pres, za razliku od Jelene Marinković, koja nikad nije uspela da postavi državni rekord u priznatom sistemu takmičenja u okviru Pauerlifting saveza Srbije.