Oproštaj od Jovana Isakova: Pamtićemo ga po dobrim stvarima koje je uradio za grad i ljude

Komemorativna sednica povodom smrti Jovana Isakova, nekadašnjeg prvog čoveka opštine i privrednika, održana je danas u Domu kulture. U prisustvu porodice, od Isakova su se oprostili prijatelji i saradnici.

Obeležio život Knjaževca u dugom periodu i pamtićemo ga po dobrim stvarima koje je uradio za ovaj grad i ljude u njemu, kazao je na komemoraciji povodom smrti Jovana Isakova Milan Đokić, predsednik Opštine. 

''Kao čovek, koji je vodio opštinu, Joca je imao puno ideja. Neke je realizovao sam, a neke ostavio nama kao svetionike koji obeležavaju put kojim se krećemo. Njegova vizija Knjaževca, lepog, nasmejanog grada, u kome žive srećni ljudi, biće zadatak za sve one koji će posle nas doći. Siguran sam da nas Joca sada, u društvu Vranjca, Milana Muminovića, Gige, gleda i jedina naša prednost u odnosu na njih je što će nas, siguran sam, kada dođe naš trenutak, oni sačekati tamo''.

U prisustvu porodice i prijatelja, od Joce Isakova oprostili su se i Ljubinko Živković, u ime Udruženja proizvođača vina i rakija i Vlada Radovanović, u ime Udruženja privrednika, ističući u prvi plan njegovu beskonačnu energiju i želju da Knjaževac učini boljim mestom za život.

''Svaki grad i svaka opština ima svoju atmosferu, ljude koji su izbor energije koja određuje život u jednoj lokalnoj zajednici. Jedan od izvora te energije bio je Joca'', kazao je Radovanović. 

Jovan Isakov sahranjen je na Zapdanom groblju u Knjaževcu.