Olimpijski čas u Knjaževcu 22. maja

Olimpijski čas u Knjaževcu 22. maja

U utorak, 22. maja u 12 časova, na platou ispred Doma kulture biće održan ''Olimpijski čas.'' Učesnici će imati priliku da upoznaju džudistu Aleksandra Kukolja, evropskog šampiona i učesnika Olimpijskih igara u Riju 2016.

Projekat ''Olimpijski čas''  inicirao je, tokom posete Knjaževcu, Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.
 
U okviru «Olimpijske tribine» džudista Aleksandar Kukolj će sa školarcima podeliti svoje iskustvo iz Rija, kao i svoja očekivanja i planove u cilju plasmana na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Učesnici „Olimpijskog časa” će proći kroz 5 radionica koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih vrednosti: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Imaće prilike da steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.

Programom su obuhvaćeni i najmlađi osnovci koji će imati priliku da kroz Olimpijsku priču nauče više o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju. Kroz slikovito popunjavanje olimpijske vežbanke deca će se bolje upoznati sa istorijatom olimpijskih igara, našim najuspešnijim sportistima i naučiti više o olimpijskim vrednostima.

Deca će takođe imati priliku da učestvuju u TreninGO radionici. Poseban deo programa biće  posvećen promociji mobilne aplikacije „TreninGO” koja ima za cilj da motiviše mlade da budu aktivni, da redovno vežbaju i žive zdravim načinom života.

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta, kompanija Coca-Cola partner je Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima „Olimpijski čas”, „TreninGO” i „Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa TOKIO 2020. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.