Okončana glavna rasprava po tužbi Đokića protiv Trifunovića: U nedostatku argumenata opozicija ne preza od gnusnih laži

U Osnovnom sudu u Knjaževcu danas je okončana glavna rasprava po tužbi za naknadu štete , koju je predsednik Opštine Milan Đokić podneo protiv Sergeja Trifunovića.

Predsednik Đokić podneo je tužbu protiv lidera Pokreta slobodnih građana u februaru protekle godine zbog laži i neosnovanih optužbi, izrečenih na skupu ''1 od 5 miliona'' u Knjaževcu, kada je Trifunović rekao da je Đokić uhapšen sa 170 grama kokaina.

''U nedostatku bilo kakvih realnih argumenata, kojim bi kritikovali rezultate rada, kako na  lokalnom, tako i na republičkom nivou, nemajući bilo kakvu ideju kako da se u Srbiji živi bolje, lideri opozicije ne prezaju od najgnusnijih laži, sprovodeći bestijalnu kampanju, čije su žrtve ne samo mi koji smo politički akteri, već često i naše porodice i deca. I sam sam lično bio na jedan gnusan način izložen najtežim optužbama u jednom malom i pristojnom gradu, kakav je Knjaževac. Nadam se da će i ovaj spor pokazati da u Srbiji nikada laži, neistine neće pobediti razultate, istinu i pristojnu Srbiju'', rekao je povodom ovog suđenja predsedik Đokić.

Tokom trajanja postupka, kako navodi Đokićev advokat Željko Ristić, tuženi Trifunović nijednom nije pristupio suđenju, tvrdeći da je sprečen ili da nije dobio poziv. Takođe, tuženi nijednom nije pokušao da dokumentuje svoju tvrdnju, odnosno da dokaže sve što je ranije izrečeno. Ono što je obeležilo današnje ročište jeste činjenica da je tuženi zajedno sa svojim punomoćnikom imao uredan poziv, međutim nije se odazvao, niti pružio dokaz zbog koga bi sud razmatrao eventualno odlaganje, piše ZA media.