Održan 19. Sabor na Kadibogazu

Nedaleko od Novog Korita, na graničnoj liniji sa selom Salaš u Bugarskoj, od 19. do 21. jula održan je Sabor na Kadibogazu, tradicionalna turističko – privredna manifestacija, koja se održava već 19 godina.

Na graničnoj liniji između Novog Korita sa srpske i Salaša sa Bugarske strane održan je 19.  Sabor na Kadibogazu. Sabor je počeo blagoslovom sveštenika Bugarske pravoslavne crkve, a posetioce su, zatim, pozdravili predstavnici opština Knjaževac i Belogradčik – kmet Belogradčika Boris Nikolov i Radojica Vučić, zamenik predsednika opštine Knjaževac.

O neophodnosti otvaranja graničnog prelaza na Kadibogazu govorio je Milija Miletić, narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Stotine hiljada građana koji su u proteklih 19 godina posetili Sabor najbolje govore o značaju ove manifestacije, smatra Vlada Radovanović, predsednik Organizacionog odbora.

Kao i svih prethodnih godina, tri dana trajanja Sabora na Kadibogazu, narod sa obe strane granice iskoristio je za druženje, kupovinu, uživanje u dobroj hrani i piću i zabavu sa prijateljima.