Ocenjeno 99 uzoraka vina i jakih pića, priznanja 3. avgusta

Proteklog vikenda u JB klubu Udruženje VIR organizovalo je ocenjivanje vina i jakih pića. Učestvovalo je 35 podruma sa 99 uzoraka.

Na ocenjivanje kvaliteta vina i jakih pića, koje je organizovalo Udruženje VIR stiglo je 99 uzoraka belih, crvenih i roze vina i jakih pića iz 35 podruma Srbije i Bugarske. Profesor dr Slobodan Jović predsedavao je međunarodnom komisijom, koja je radila u JB klubu. Odličan znalac vina ovog kraja, on primećuje da se kvalitet poboljšava, ali i upozorava da nije uvek dobro praviti vino ''po recepturama starih majstora''. 
 
Petko Mikov, vlasnik vinarije ''Vidinska Gamza'' kaže da iz bugarskih i srpskih vinograda do kupaca dolaze kvalitetna vina, te da dve zemlje treba da se okrenu velikom ruskom tržištu. 
 
16. ocenjivanje vina i rakija učesnici su posvetili Jovanu Isakovu, nedavno preminulom predsedniku Udruženja VIR.
 
Dodela priznanja najbolje ocenjenim proizvođačima obaviće se na Festivalu vina, koji će trećeg avgusta biti održan u Domu kulture. 

Ocenjivačku komisiju činili su prof. dr Slobodan Jović, diplomirani inženjer Radiša Nikolić, magistar Ivana Mošić i tehnolog Zlatko Pedkov iz Bugarske.