Obuka i praksa za posao bravara – montera

U okviru programa ''Znanjem do posla'', Udruženje građana Timočki klub raspisalo je javni poziv za učešće u projektu ''Obuka na radnom mestu'', preciznije za trenutno jedno od najatraktivnijih obuka za zanimanje bravar – monter.

Obuka će, kako navode u Timočkom klubu, biti realizovana u realnom poslovnom okruženju u knjaževačkim kompanijama Alfa klima, Ivoterm i Kran – Ing, te u preduzeću Srbija Tis u Zaječaru.

Mogu se prijaviti mladi nezaposleni ljudi sa trećim, ili četvrtim stepenom stručnosti, zaintersovani za rad u metalo – prerađivačkoj industriji na radnim mestima koja su izuzetno cenjena i adekvatno vrednovana.

Izuzetno, za obuku se mogu prijaviti i mladi do 35 godina, ako pripadaju jednoj od teže zapošljivih grupa: nezaposleni su više od 12 meseci, žive u ruralnim sredinama, daleko od grada, mladi sa invaliditetom, žrtve porodičnog nasilja, samohrani roditelji, mladi iz hraniteljeskih porodica, Romi, bivši zatvorenici, ili štićenici vaspitno – popravnih ustanova.

Obuka će imati dva dela – teoretski i praktični. Za kandidate koji najbolje savladaju obuku i ostave najbolji utsak i zadovolje zahteve kompanija – parnera, postoji mogućnost zasnivanja radnog odnosa.

Projekat ''Obuka na radnom mestu'' realizuje se sredstvima obezbeđenim od strane Švajcarske organizacije za razvoj i saradnju SDC, u okviru nacionalnog programa ''Znanjem do posla'', kojim rukovodi konzorocijum NIRAS IP Konsalt.