Objavljen javni poziv za dodelu regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior”

Objavljen javni poziv za dodelu regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior”

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije objavila je javni poziv za dodelu regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior”. 

Za pravo korišćenja Regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior” mogu da konkurišu firme koje se bave smeštajem u turizmu (hoteli, moteli, kuće za odmor, domaćinstva u ruralnom turizmu, planinarski domovi…), pripremom i služenjem hrane i pića (restorani, objekti brze hrane, kafei, barovi…), proizvodnjom hrane i pića (prerada: voća, povrća, mesa; konditorska industrija; proizvodnja vina, rakija, sira i mlečnih proizvoda itd.), kao i proizvodnjom drugih proizvoda koji mogu imati jasan regionalni karakter (npr. proizvodi od drveta i sl.).

Regionalni brend istočne Srbije “Balcanica Superior” je žig garancije koji garantuje kupcima da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda ili usluge, kao i da su oni poreklom iz istočne Srbije; korisnicima brenda unapređuje reputaciju, vidljivost i kredibilitet na tržištu.

Žig garancije „Balcanica Superior“ je prijavljen Zavodu za intelektualnu svojinu pod brojem Z2018/17CR u skladu sa Ničanskom klasifikacijom (Međunarodna klasifikacije roba i usluga za registraciju žigova).

Za više informacija posetite sajt http://balcanicasuperior.rs ili ’’facebook’’ stranu https://www.facebook.com/balcanicasuperior

Naziv Regionalnog brenda odabran na nagradnom konkursu između 229 predloženih imena, dok je logo/znak delo slovenačkog dizajn studija „Felician Sedmak“ i odabran je na nagradnom konkursu na kome je učestvovalo 134 dizajnera.