Obeležena 78. godišnjica na Karadžinu

Kod spomenika na brdu Karadžin vence su položile brojne delegacije, u kulturno-umetničkom programu učestvovali su članovi Škole folklora Kolo i Kulturno-umetničkog društva Sunčana jesen.

Na početku svečanosti povodom 78. godišnjice od formiranja Timočko-zaglavskog partizanskog odreda na brdu Karadžin kod Štrpca, govorio je Miodrag Milojković, predsednik knjaževačkog SUBNOR-a, koji je istakao da je 8. avgust izuzetno važan datum u oslobodilačkoj borbi partizanskih jedinica u našem kraju.

U ime lokalne samouprave prisutne je pozdravio Igor Stevanović, zamenik predsednika Skupštine opštine Knjaževac, koji je naglasio da je obaveza sadašnjih i budućih generacija da čuvaju uspomene na svoje slavne pretke koji su dali svoje živote u borbi za slobodu.

Na spomenik na Karadžinu vence su položile brojne knjaževačke delegacije, kao i veliki broj gostiju današnje svečanosti, a u kulturno-umetničkom programu učestvovali su mladi članovi Škole folklora Kolo, članovi Kulturno-umetničkog društva Sunčana jesen i narodni umetnici Zvonko Pavković i Jordan Vasiljević.