Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Polaganjem venaca na Spomenik slobode u centru grada delegacije SUBNOR-a, lokalne samouprave i rezervnih vojnih starešina obeležile su Dan pobede u II Svetskom ratu.

Deveti maj širom sveta obeležava se kao Dan pobede na fašizmom u II Svetskom ratu. Svečanost u Knjaževcu organizovana je u Spomen parku u centru grada gde se okupljenima obratio Miodrag Milojković, predsednik SUBNOR-a Knjaževac.

“Ovaj dan slavimo kao jedan od najznačajnijih u celokupnoj svetskoj istoriji. Za nas je posebno važan i zbog činjenice da je srpski narod dao ogroman doprinos u borbi protiv velikog zla – fašizma. Takođe, ovo je prilika da se setimo palih boraca i civila koji su dali živote u borbi za slobodu”, istakao je Miodrag Milojković.

Vence na spomenik slobode položile su delegacije SUBNOR-a, Skupštine opštine Knjaževac i Organizacije rezervnih vojnih starešina. Minutom ćutanja odata je pošta svim žrtvama rata, a u umetničkom delu programa učestvovali su članovi Kulturno umetničkog društva knjaževačkih penzionera Sunčana jesen.