Obaveštenje o merama zaštite u objektima

Obaveštenje o merama zaštite u objektima

U cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije korona virusa, za vlasnike maloprodajnih objekata, kao i objekata u kojima se obavljaju uslužne delatnosti, propisane su mere zaštite koje su ponovo stupile na snagu, počevši od 26. juna 2020. godine i na teritoriji opštine Knjaževac.

Stručno operativni tim za preduzimanje preventivnih i operativnih mera za zaštitu od epidemije zaraznih bolesti, s obzirom na epidemiološku situaciju, obaveštava da u objektima moraju da se poštuju sledeće mere: ograničen broj prisutnih lica, nošenje zaštitnih maski, socijalna distanca, postavljanje dezobarijera u svim ulazima, redovno provetravanje i dezinfekcija, posebno nakon radnog vremena, strogo poštovanje radnog vremena i druge propisane mere u zavisnosti od delatnosti. Takođe, nije poželjna upotreba klima uređaja, kao ni zadržavanje u objektima bez preke potrebe.

Ovo obaveštenje odnosi se na vlasnike maloprodajnih objekata i objekata u kojima se obavljaju uslužne delatnosti: ugostiteljski objekti, objekti u kojima se priređuju igre na sreću, kao i ostale delatnosti na teritoriji opštine Knjaževac.