Novi konkurs ''Dva lica sunca''

Novi konkurs ''Dva lica sunca''

U okviru društveno odgovorne kampanje "Zaštita za sve" organizuje se konkurs za osnovne škole na teritoriji Republike Srbije "Dva lica sunca". Konkurs je počeo 20.januara i trajaće do 28.februara 2020.godine. 

Edukativnu kampanju „Zaštita za sve“ i ovaj konkurs, sa ciljem podizanje svesti dece  o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca, organizuju Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Konkursni zadatak za učitelje i učiteljice podrazumeva da na osnovu znanja, materijala za rad sа đacima i formulara koje dobiju kroz online edukaciju koja je dostupna na sajtu kampanje www.zastitazasve.rs i Ministarstva prosvete, osmisle kreativni čas ili aktivnost sa svojim đacima i animiraju ih da pripreme radove na temu „Dva lica sunca“, na osnovu kojih za svoju školu mogu osvojiti UV indikatore, specijalne merače sunčevog zračenja.

Pet odeljenja učiteljica i učitelja, čije su nastavne metode na zadatu temu 2019.godine proglašene najboljim, nagrađeno je jednodnevnim izletom u Beograd tokom kog je održano takmičenje u znanju o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca. Najbolje odeljenje na takmičenju, IV-2 Osnovne škole “Dimitrije Todorović Kаplаr” iz Knjаževca, učiteljice Gordane Janevske, osvojilo je nagradu za opremanje učionice u protivvrednosti 250 000 dinara.

Na konkursu mogu da učestvuju odeljenja i učitelji prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda svih osnovnih škola u Republici Srbiji, koji prođu online edukaciju na temu odgovornog ponašanja na suncu. Na konkursu ne mogu učestvovati škole koji su prošle godine na istoimenom konkursu osvojile nagrade.

Detaljne informacije o konkursu, formulari i materijali za rad sa đacima mogu se preuzeti na stranici www.zastitazasve.rs. Popunjene formulare i konkursne materijale potrebno je poslati na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 28. februara 2020. godine.