Nedelja, 17:30: Timočanin – Timok za titulu šampiona

Fudbaleri Timočanina i Timoka u nedelju rešavaju pitanje šampiona Zone istok i budućeg člana srpskoligaškog društva. Iako je derbi izuzetno važan, učinićemo sve da skinemo pritisak sa igrača, kako bi, koliko je god moguće u ovoj situaciji, bez opterećenja pružili najviše što mogu, kaže trener Timočanina Goran Đukić uoči derbija sezone protiv Timoka. Utakmica na gradskom stadionu počinje u 17:30.

Uoči pretposlednjeg kola Knjaževčani vode na tabeli sa 69 bodova, a Timok na drugoj poziciji ima 67. Matematički, domaćinu odgovara i remi, s tim da u poslednjem kolu pobedi na gostovanju u Ražnju, ali trener Goran Đukić kaže da ga ta vrsta kalkulacija ne zanima.

„Ispostavilo se da će derbi sa Timokom odlučiti šampionsku trku, ali podsećam da su nama derbi utakmice bile i protiv Hajduk Veljka, Moravice, kao i mnoge druge. Praktično, kad se borite za prvo mesto, svaka utakmica je derbi. Što se nedeljnog susreta tiče, pripremamo se kao za svaki meč i pokušaćemo da maksimalno skinemo pritisak sa igrača i opustimo ih kako bi na terenu pružili svoj maksimum“, kaže Đukić.

Kadrovska situacija u Timočaninu nije sjajna, pošto su, pored nekolicine igrača koji su van stroja duže vreme, u proteklih nekoliko sedmica probleme sa povredama imali pojedini standardni prvotimci. 
„Moguće je da će situacija sa povredama uticati na to da se u nedelju pojavimo u možda neočekivanom sastavu i formaciji, ali činimo sve da i „roviti“ igrači budu spremni za derbi. U svakom slučaju, ko god da bude u sastavu cilj ostaje isti – pobeda, a dileme oko toga ko će biti na raspolaganju za nedelju rešićemo na treninzima ovih dana“, ističe Goran Đukić.

Timočanin je većinu važnih utakmica ove sezone na domaćem terenu igrao u odličnom ambijentu. Nema nikakve sumnje da će i na derbiju protiv Timoka tribine gradskog stadiona biti prepune.

„Smatram da smo dosadašnjim rezultatima u ligi već izdigli klub i grad Knjaževac iznad zonskog nivoa takmičenja. Ubeđen sam da će derbi u nedelju biti dostojan srpskoligaškog fudbala, možda i više od toga. Na nama je obaveza da ostvarimo rezultatski cilj, a verujem da će publika na stadionu uživati u dobrom fudbalu“, zaključio je Goran Đukić.

Podsećamo, Uprava Timočanina za derbi je štampala i delila besplatne ulaznice. Iz kluba posebno napominju da ulaz na derbi bez karte neće biti moguć i apeluju na navijače koji su obezbedili ulaznice da u nedelju na gradski stadion dođu na vreme (utakmica počinje u 17,30), kako bi se izbegla gužva na ulazu.