Meštani Sastavka žele igralište za decu

Meštani Sastavka pokrenuli su inicijativu za izgradnju dečjeg igrališta u neposrednoj blizini prilično oronulog seoskog doma. Inicijativu je potpisalo blizu stotinu meštana i ona je predata Opštini Knjaževac pre tridesetak dana.

Zadružni dom u Sastavku, nekada ponos sela, danas propada, nagrižen besparicom, zubom vremena, ili nemarom. Njegova vrata se, kažu, otvaraju samo tokom izbora, kada se, na kratko, uključi struja i polupani prozori zatvore kartonima. Pokretanjem inicijative za uređenje doma i izgradnju igrališta, grupa mladih ljudi iz ove mesne zajednice odlučila je da to promeni.

''Inicijativa je predata Opštini Knjaževac 21. marta sa potpisima meštana, ali do danas nije stavljena na dnevni red. Dom je u lošem stanju, deca se igraju na ulici, a to je magistralni put i pre svega je nebeznedno. Inicijativu je potpisalo blizu 100 meštana i te potpise smo sakupili u jednom danu. Nadovezao bih se na izjavu predsednika Opštine Milana Đokića, koji je, kada je urađen rebalans budžeta rekao da će novac biti preusmeren na sređivanje domova u mesnim zajednicama'', kaže Milan Marjanović, stanovnik Sastavka.

U Sastavku živi preko pedesetoro dece i mladih do 18 godina, kojima je prostor oko doma omiljeno mesto za sastajanje i igru i leti i zimi.

Mladi Sastavka su spremni da i sami  pomognu u uređenju ovog prostora, kako bi on ponovo postao centar društvenog života u ovoj prigradskoj mesnoj zajedinici.