Lola – budući zaštitnik ljudskih prava

Knjaževacinfo imao je zadovoljstvo da razgovara sa Lolom Stanojković, studentkinjom prve godine Pravnog fakulteta u Nišu (prosek ocena 9,5), jednom od učesnica u projektu Instituta za evropske poslove. ''Brantelji/braniteljke manjinskih prava''.

Lola Stanojković je završila srednju školu u Knjaževcu, a onda je, kako kaže, stalno tinjajuća želja za pravima, naprosto eksplodirala i ona se našla na Pravnom fakultetu u Nišu. Sve ispite prve godine položila je u junu. U indeksu samo najviše ocene.

''Odlučila sam se da upišem Pravni fakultet, jer sebe vidim u ulozi zaštitnika i branitelja ljudskih prava. Odlično ide. Imam prosek 9,5 sa svim položenim ispitima u junu mesecu.''

Posebno je ponosna na učešće u projektu ''Branitelji manjinskih prava'', koji joj je pružo mogućnost da direktno doprinese unapređenju ljudskih prava u Srbiji.

''Bila sam jedan od učesnika projekta koji je organizovao Institut za evropske poslove. Projekat nosi naziv ''Branitelji/brniteljke manjinskih prava'' i trajao je od 1. do 6. jula u Jagodini. Okupio je pored studenata prava, diplomirane pravnike, eminentne advokate iz naše zemlje. Važno mi je bilo da učestvujem, da naučim kako se štite manjinska prava, na koji način se ona krše. Bilo je to nemerljivo iskustvo, ne samo zato što sam bila učesnik nečeg tako velikog, već i zato što sam sklopila brojne kontakte....''.

Otvorena za uvek nova znanja, radoznala i stalno aktvina, ne sumnjamo da će Lola dostići sve ciljeve koje je sebi zacrtala. Najveći je svakako taj da iza svog imena stavi titulu avdokata.