Knjaževački predškolci – učenje kroz igru

U vrtiću Naša radost organizovana je tradicionalna sportsko-rekreativna manifestacija za više od 160 knjaževačkih predškolaca. Kroz igru, zabavu i druženje, mališani su se pripremali za obaveze koje ih očekuju prilikom polaska u školu.

U dvorištu vrtića Naša radost danas su se okupili mališani predškolskog uzrasta iz svih knjaževačkih vrtića. Kao i tokom svih prethodnih godina, realizovana je tradicionalna sportsko-rekreativna manifestacija, svojevrsno nadmetanje devojčica i dečaka u brojnim zanimljivim veštinama i disciplinama, od najjednostavnijeg trčanja, preko brzog sakupljanja lego kockica, do spretnog hodanja sa knjigom na glavi.

“Zadovoljstvo je što možemo danas da vidimo 166 budućih đaka prvaka na jednom mestu. Bez obzira gde će oni otići u osnovnu školu, želja nam je bila da se danas okupimo na jednom mestu i pokažemo kako možemo zajedno da funkcionišemo. Reakcije mališana pokazuju da je sve ovo za njih igra, a u osnovi, oni kroz igru u vrtiću i uče, što je i glavna poruka današnje manifestacije”, kaže pedagog Jasmina Krstić.

Iako su se međusobno takmičili, pobednici današnje manifestacije su svi učesnici, tako da su sve takmičarske grupe nagrađene slikovnicama. Cilj čitave manifestacije bio je da se kroz druženje i igru ukaže na značaj  zajedničkih aktivnosti, a čitava ova radna godina služi kao svojevrsna priprema mališana za školske obaveze koje ih uskoro očekuju.