Knjaževac od A do Š

Drugi dan 14. Susreta etno udruženja i asocijacija Srbije bio je, kao i uvek, posvećen deci. Nosilac programa ove godine bila je Osnovna škola ''Dimitrije Todorović Kaplar'', čiji su đaci izveli scenski prikaz ''Knjaževac od A do Š''.

 

Kako je Babin zub dobio ime ? Ko je bio Dragoljub Aleksić, kako se pletnu dvopređne čarape ? Radoznalost dece nema kraja, a kada se ova i mnoga druga  pitanja i pravi, tačni odgovori, spoje, dobije se predstava ''Knjaževac od A do Š'', koju su učenici Osnovne škole ''Dimitrije Todorović Kaplar'' izveli na 14. Susretima etno udruženja i asocijacija Srbije.

Rad na predstavi bio je odlična prilika da mališani, uz ono što uče školi, saznaju i puno novih, a zanimljivih činjenica o svom zavičaju, kaže učiteljica Mirjana Radovanović.

''Deca u trećem razredu uče o svom zavičaju, tako da smo spojili lepo i korisno. Mnogo toga smo naučili u školi, dosta toga i iz predstave. Nadam se da smo i publici i gostima dočarali lepote našeg kraja.''

Dan posvećen deci Udruženje ''Izvor'' završilo je uručenjem nagrada učenicim knjaževačkih škola, koji su učestvovali u pripremi i realizaciji manifestacije ''Tradicijom u Evropu''.