Knjaževac i Belogradčik – predstavljanje u Ambasadi Bugarske u Beogradu

Opštine Knjaževac i Belogradčik, koje ove godine obeležavaju pola veka pobratimstva, predstaviće se devetog maja u Ambasadi Bugarske u Beogradu, na prijemu, koji se organizuje povodom Dana Evrope. Bugarska predsedava Evropskom unijom, a evropska perspektiva Zapadnog Balkana jedan je od prioriteta te zemlje.

Kako je za Knjaževacinfo izvjavio Vlada Radovanović, koordinator prekogranične saradnje, ove godine se navršava 50 godina pobratimstva Knjaževca i Belogradčika. Taj značajni datum biće obeležen na različite načine, a jedan od njih je i učešče dve opštine na prijemu koji se u Ambasadi Bugarske u Beogradu organizuje devetog maja povodom Dna Evrope.

''Naše delagacije su u martu razgovarale sa ambasadorima Bugarske u Srbiji i Srbije u Bugarskoj i od Ambasade Bugarske dobili smo poziv da naše dve opštine budu gosti povodom Dana pobede i bugraskog predsedavanja EU. Biće organizovana prezentacija naših opština. Oni žele da nas predstave kao primer dobre prakse saradnje na Balkanu'', kazao je Radovanović.