Knjaževac dobija obnovljeni stadion

Knjaževac dobija obnovljeni stadion

Kraljevina Norveška finansira rekonstrukciju gradskog stadiona preko projekta „Norveška za vas – Srbija“ i traje do oktobra 2019. godine. Stadion koji je sagrađen krajem 70-ih godina prošlog veka dobija svoje nove lice.

Radovi na obnovi stadiona obuhvataju ugradnju sistema za navodnjavanje, asfaltiranje atleskte staze, obnovu travnog zasada oba pomoćna terena za fudbal, izradu metalne ograde oko stadiona i metalne pomoćnih terena za fudbal, rekonstrukciju istočne i zapadne zidane ograde stadiona.

Ovaj projekat će unaprediti uslove oko 9.400 dece i mladih u Knjaževcu, 2.200 članova lokalnih sportskih klubova, oko 3.000 stanovnike opštine koji se rekreativno bave sportom i oko 300 sportista koji se svake godine pripremaju za takmičenja.

Uz infrastrukturne radove, biće izrađen i Pravilnik o načinu korišćenja i upravljanja sportskim kompleksom i Plan razvoja sporta sa fokusom na ranjive grupe, u saradnji sa programom Swiss PRO.

Ukupna vrednost radova iznosi oko 220.000 evra, od čega Kraljevina Norveške ulaže 100.000, a Opština Knjaževac učestvuje sa 120.000 evra.