Kako je Andrej pisao predsedniku Srbije

Andrej Videnović, četrnaestogodišnji Knjaževčanin, ljubitelj istorije, poželeo je da ima Natalijinu ramondu, simbol Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Kako do amblema sa ovim cvetom nije mogao da dođe, pomoć je potražio od predsednika Vučića lično.

 

Četrnaestogodišnji Andrej Videnović želeo je da na svom reveru ponese Natalijinu ramondu. Problem je nastao kada ovaj cvet – simbol Dana primirja u Prvom svetskom ratu, nikako nije mogao da nabavi. Odlučio je da se za pomoć obrati predsedniku Srbije. Odgovor je stigao nakon nekoliko dana, a u paketu iz Predsedništva Srbije, pored znački, bila je i knjiga ''Albanska golgota''. Uz poklone, na Andrejevu adresu stiglo je i pismo predsednika Vučića.

Istorija, posebno Prvi svetski rat predstavljaju oblast za koju Andrej pokazuje veliko intersovanje od malih nogu, zahvaljujući kompjuterskim igricama sa istorijskom tematikom. Ovaj naizgled tipičan radoznali dečak sa podjednakim žarom govori i o svojim ostalim interesovanjima, u koje spadaju prirodne nakuke, strani jezici.

U protekloj godini Andrej se plasirao na čak pet republičkih takmičenja iz raznih predmeta, a ove bio je najbolji na školskom takmičenju iz matematike.

Nakon što završi osnovnu, Andrej bi želeo da svoje školovanje nastavi u Karlovačkoj gimnaziji, ali je od toga, kaže, važnije da ostane ono što jeste i bude prvenstveno dobar čovek.