IN MEMORIAM: Milašin Marković (1958 - 2020)

IN MEMORIAM: Milašin Marković (1958 - 2020)

Nakon kraće bolesti, u Zaječaru je preminuo naš kolega i prijatelj Milašin Marković, dugogodišnji snimatelj RTS-a i Timočke televizije.

U RTS-u je radio od 1979. do 2010. godine a karijeru je završio 2018. godine u T1 televiziji.

Rođen je u Jagodini, 26. februara 1958. godine, ali je gotovo ceo svoj radni vek proveo u Zaječaru, gde je dao nemerljiv doprinos razvoju dopisništva u koje je stigao 1982. godine. Radio je kao direktor fotografije a ubraja se u najkreativnije snimatelje svoje generacije. Zaslužan je i za svojevrsnu školu snimatelja jer je za sobom ostavio više od 10 svojih učenika, koji dalje nastavljaju razvoj snimateljskog zanata.

Kamerom je zabeležio sve značajnije događaje, od raspada bivše SFRJ do bombardovanja SRJ. Višestruko je nagrađivan za svoje TV priloge, reportaže i dokumentarne filmove.

Zaječarci ga pamte kao izuzetno šarmantnog, duhovitog i dobronamernog čoveka, čije će se šale i anegdote još dugo prepričavati.

U Knjaževcu ga nismo viđali onoliko često, koliko bismo to želeli, ali je svaki susret sa njim, na nekom od važnih događaja koje smo zajedno pratili, bio obeležen njegovom beskrajnom duhovitošću. Istovremeno, bilo je zadovoljstvo gledati ga iza kamere. Neko je ovih dana napisao: najbolji prvi odlaze. Milašin je, svakako, bio jedan od najboljih.

Za sobom je ostavio suprugu Slavicu, kćerku Katarinu i unuka Relju. Milašin Marković biće sahranjen u ponedeljak, 7. septembra, na starom groblju u Zaječaru u 13 časova.