Humani mladi ljudi: Ulični gimnastičari za Anđelu

Grupa mladića koja se bavi uličnom gimnastikom, pokrenula je inicijativu za organizaciju humanitarnog događaja na prostoru terenatane na otvorenom. Pravim performansom, koji je bio kombinacija gimnastike i akrobatike, pozvali su vršnjake da novčanim sredstvima pomognu lečenje Anđele Mudrić, devojke koja boluje od tumora kičme.

Sportske terene na garskom keju ispunili su mladi ljudi, koji i inače na ovom prostoru često borave, ali ih je sada tu dovela sasvim posebna prilika. Udruženi, želeli su da i novcem, koliko je ko mogao, a i samim prisustvom pruže podršku svojoj drugarici u najvažnijoj bici u životu – bici za život. Devetnaestogodišnja Anđela Mudrić boluje od tumora kičme.

''Imam tumor kičme, radila sam kontrolni magnet kičme i nije dobro. Možda imam još jednu operaciju. Hvala puno drugarima, sada mi je najviše potrebna njihova podrška,'' kazala nam je Anđela.

Iniciativu za ovaj humanitarni, a ipak nesvakidašnji događaj pokrenula je grupa veštih i snažnih mladića, koja se bavi street workout – om, odnosno uličnom gimnastikom.

''Čuli smo da je devojka u internatu u kolicima i odlučili smo da izađemo u susret. Nadam se da smo učinili dobro delo'', rekao je Marko Veselinović, jedan od gimnastičara.

Vežbe, koje su svojevrsna kombinacija gimnastike i akrobatike osvojile su publiku.

''Ja sam malo iskusniji, a moji drugari se ovim bave tek dva meseca, ali su puno postigli. Formirali smo klub i želimo da se ovim bavimo ozbiljnije,'' dodao je Marko.

Žutu kutiju mladići i devojke ispunili su dobrovoljnim prilozima, u nadi da će Anđela uskoro na druženje sa njima bez invalidskih kolica. Humani Knjaževčani, koji žele da pomognu njeno izlečenje, mogu to učiniti preko žiro računa koji ima broj: 205 900100614159471.