Drugi protest ''Za Knjaževac bez straha''

Građanska inicijativa ''Za Knjaževac bez straha'' organizovala je drugu nedelju zaredom građanski protest ''1 od pet miliona''. Na Trgu oslobođenja govorili su sinoć glumica iz Zaječara Selena Ristić Vitomirović, dr Tatjana Paunović, profesor Univerziteta u Nišu i glumac Sergej Trifunović, predsednik Pokreta slobodnih građana.

Kao i pre nedelju dana, Knjaževčani su se okupili na Trgu oslobođenja na drugom građanskom protestu ''1 od pet miliona''. Obratila im se, najpre, zaječarska glumica Selena Ristić Vitomirović.

''Verovala sam 2000. da možemo početi da živimo normalno. I šta se desilo ? Ponovo isto. Zemlja u kojoj je ubijen premijer nikada više ne može da bude zemlja pristojnih, normalnih ljudi. To je zemlja kojom je tek tada zavladao kriminal''

Nismo ni slabi, ni mali, ni nevažni. Sve više gradova pridružuje se borbi sa slobodu i demokratiju, poručila je dr Tatjana Panunović, profesor Filozofskog fakulteta u Nišu.

''Ova vlast učinila je da se svaki grad u Srbiji – i Niš, Vranje, Kragujevac, Novi Sad i svi mi koji u njima živimo, osećamo slabi, mali i nevažni. Ali, to nije istina. I to se najbolje vidi po tome što je 70 gradova već u borbi za slobodnu i demokratsku državu''.

Na improvizovanu binu popeo se, na kraju glumac Sergej Trifinović, predsednik Pokreta slobodnih građana.

''Mi smo ovde da napravimo sistem, da se poštuju institucije. U ovoj zemlji ništa ne funkcioniše. Jedan čovek, uzurpator funkcije predsednika Srbije, Aleksandar Vučić je i babica, porađa decu, doktor privrede, doktor ekonomije, tužilac, sudija....Znam kolika je vaša hraborst i samo vas molim za strpljenje. Oslobodila se ova zemlja i Turaka i Austrougara i Nemaca...Oslobodiće se i ovih janičara''.

Učesnici protesta, sa transparentima, srpskim zastavama i uz povike ''Izađite napolje'', prošetali su centralnim gradskim ulicama i najavili novo okupljanje za četvrtak, 28. februar.