Destilat iz Leskovca za Knjaževčane: Pružite ruku kad su ljudi u problemu

Destilerija ''Trivulesk'' iz Leskovca donirala je opštini Knjaževac dve hiljade litara destilata, koji će se koristiti kao dezinfekciono sredstvo u borbi protiv koronavirusa.

Prema rečima Bratislava Jovića, generalnog direktora ove kompanije, inicijativa je potekla od Knjaževčanina Dragana Đurića, koji živi i radi u Francuskoj.

''Ruka pružena kada je čovek u problemu, vredi više od hiljadu kada je na vrhu. Ovo je, s jedne strane, donacija naše destilerije, a s druge jednog velikog čoveka koji je iz ovog kraja – Dragana Đurića, koji misli na Knjaževac. Mi smo veliki prijatelji, a prijatelj sam i sa vašim gradonačelnikom Milanom'', kazao je Jović.

Dezinfekciona sredstva su nam preko potrebna, kazao je, primajući donaciju, Goran Popović, pomočnik predsednika opštine. Popović se zahvalio u ime opštine Knjaževac i svih Knjaževčana.
 
Destilerija Trivulesk bavi se proizvodnjom prirodnih voćnih rakija, a Bratislav Jović se nada da će se prestanak epidemije u Knjaževcu zaliti njihovim rakijama.

''Čarls Bukovski je jednom rekao: kada se desi nešto loše, piješ da zaboraviš, a kada se desi nešto lepo, piješ da proslaviš. Kada se ništa ne dešava, piješ da bi se dešavalo. Daće Bog da uskoro donesemo rakiju povodom prestanka ove nevolje''.