Deca sa policajcima i vatrogascima

Mališani iz knjaževačkih vrtića družili su se danas sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova. Na platou Doma kulture devojčice i dečaci iz Predškolske ustanove ''Bajka'' upoznali su policajce i vatroagsce i vozila koja oni koriste u svakodnevnom radu.

Kako radi policijska sirena, šta se krije u unutrašnjosti marice, a šta u velikom crvenom vatrogasnom kamionu, dečaci i devojčice Predškolske ustanove ''Bajka'' imali su priliku da provere kroz još jedno druženje za knjaževačkim policajcima i vatrogascima. Ne treba naglašavati da su bili oduševljeni svime što su videli.

''Ovo je jedan u nizu tradicionalnih susreta i saradnje knjaževačke policije i PU ''Bajka''. Svi predškolci svake godine dobijaju, u saradnji sa opštinom, prsluke i dođemo da se družimo sa njima, da se strah od policije razbije, da deca vide šta rade policajci...'', kazala je vaspitačica Sonja Petrović.

U manifestaciji, čiji je cilj promocija Ministrastva unutrašnjih poslova  i upoznavanja dece sa radom policije, učestvovalo je blizu 150 knjaževačkih predškolaca.