Dani višnje oživeli Vasilj

U čast voća po kome je knjaževačka opština prepoznatljiva i u evropskim okvirima, u Vasilju su u nedelju, 25. avgusta, održani četvrti po redu Danji višnje.

Reč je o manifestaciji koja je jako važna stanovnicima Vasilja, koji se nalaze među najvećim proizvođačima ovog voća i koji, nakon rekonstrukcije doma, uz pomoć lokalne samouprave, imaju još puno planova za razvoj sela.

Napore mesne zajednice pozdravio je i predsednik Opštine Milan Đokić.

''Mesna zajednica Vasilj je veoma aktivna i zahvaljujući njihovim predlozima, u Vasilju je urađeno mnogo. Ali, nećemo stati. Nastavićemo poslove na uređenju crkve, atarskih i prilaznih puteva....Najavljujem ovom prilikom i konkurse za nabavku opreme i svega što može da pomogne da višnju više ne dajemo kao sirovinu nakupcima, već da je prerađujemo u polu i gotove proizvode, kako bi poljoprivredni proizvođali zaradili više.''

''Dani višnje'' okupili su i ove godine proizvođače, domaćice i domaćine sa slanim i slatkim poslasticama od višanja. 

U programu, pripremljenom uz podršku Udruženja  ''Izvor'', učestvovali su đaci izdvojenog odeljenja Osnovne škole ''Vuk Karadžić u Vasilju, narodni pesnik Slađan Ilić, Škola folklora Doma kulture. Specikijalni gost Dana višanja bio je pevač Radiša Urošević.