Dan osoba sa invaliditetom: Da srušimo barijere u glavama

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom Udruženje obolelih od multiple skleroze obeležilo je izložbom ''Svi smo isti, zar ne''. U galeriji Zavičajnog muzeja Knjaževčanima predstavljen je deo onoga što članovi udruženja stvaraju na svojim radionicama, te predmeti nastali u saradnji sa mladima Tehničke škole i Doma učenika srednjih škola tokom realizacije istoimenog projekta.

Međunarodni dan osoba sa inveliditetom prilika je da pokažemo stepen demokratičnosti društva i našeg odnosa prema ugroženim grupama i ljudskim pravima, čulo se na otvaranju izložbe ''Svi smo isti zar ne'', koju je Udruženje obolelih od multiple skleroze priredilo u galeriji Zavičajnog muzeja.
Od onih arhitektonskih, važnije je da srušimo barijere u našoj svesti, kazala je otvarajući izložbu primarijus dr Lela Mihajlović Jovanović.

Radojica Vučić, zamenik predsednika Opštine naglasio je da lokalna samouprava podržava aktivmosti koje doprinose podizanju kvaliteta života osoba sa invaliditetom.
 
Na izložbi je predstavljen deo ona što se stvara u radionicama MS udruženja, te ukrasni i upotrebni predmeti, izrađeni sa mladima Tehničke škole i Doma učenika srednjih škola tokom realizacije projekta ''Svi smo isti, zar ne''.
 
Zavičajni muzej insistira na tome da bude otvoren za sve. To znači prilagođavanje izložbenih  prostora osobama sa invaliditetom, ali i unapređenje programa.
 
Izložba, koja je prodajnog karaktera, biće otvorena do četvrtka, šestog decembra. Kupovinom nekog od predmeta, građani Knjaževca pomoći će rad Udruženja obolelih od multiple skleroze.