Dan ''Izvora'': Nešto naše, nešto knjaževačko

Vidovdan, Dan udruženja za negovanje tradicije ''Izvor'' obeležen je sinoć u prostoru Doma kulture na svečanosti pod nazivom ''Nešto naše, nešto knjaževačko''.

U predvečerje Vidovdana, pod motom ''Nešto naše, nešto knjaževačko'', Udruženje za negovanje tradicije ''Izvor'', okupilo je prijatelje da u društvu sa njima obeleži još jedan Dan udruženja. Ovog juna, sve je bilo u znaku projekta ''Na izvoru'', koji je proteklih meseci, uz podršku opštine, realizovan u saradnji sa učenicima i profesorima Tehničke škole i Narodnom bibliotekom ''Njegoš''. Delić aktivnosti, usmerenih ka očuvanju timočkog govora, arhitekture, starih zanata, narodne tradicije, predstavljen je izložbom ''Riznica'', muzikom, pokretom, rečju.

U Evropu, o kojoj toliko govorimo, treba da ponesemo ono najlepše iz svoje narodne baštine, kazala je Ljiljana Mihajlović, predsedniica ''Izvora''.

''Svrha onoga što radi ''Izvor'' jeste da mladima prenesemo našu tradiciju, kulturnu baštinu, da kada krenemo u Evropu, ponesu sa sobom narodni govor, kulturnu baštinu, veru, narodnu traciju.''

Za aktivan rad u proteklom periodu i podršku uručene su zahvalnice članovima, ustanovama i institucijama, sa kojima ''Izvor'' godinama razvija i neguje uspešnu saradnju.