Badnje veče u Knjaževcu: Godina dobrote i praštanja

Večernjim prazničnim bogosluženjem u Crkvi Svetog Đorđa, litijom koja je vodila do gradskog trga i paljenjem badnjaka, Knjaževčani su pošli u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku – Božiću.

 

U svojoj čestitki građanima, predsednik Opštine Milan Đokić pozvao je na solidarnost, dobrotu i praštanje.

''Ona zvezda, koja je prorocima pokazivala put ka vitlejemskoj pećini, sija i danas, sijala je juče i sijaće sutra, ali se nadam da će sve više Srba biti i gledati tu zvezdu i da će im ona biti putokaz. Nadam se da će 2020. biti godina solidarnosti sa svima koji su u nevolji, da će to biti godina dobrote i praštanja''.

Tokom godine, slavimo mnoge praznike, ali tih praznika ne bi bilo da nije bilo Božića, najvažnijeg dana u istoriji roda ljudskog, poručio je u svojoj besedi protosinđel Zaharija Mitić, starešina Crkve.

''Božić je najvažniji dan u istoriji roda ljudskog. Bog je sa neba sišao na zemlju, došao među ljude, uzeo ljudsku prirodu, kako bi nam dao mogućnost da se obožimo....Pokažimo ljubav i milosrđe, kako bismo bili dosledni naslednici Sina božijeg''.

U lomljenju božićne česnice tradiconalno su učestvovali najmlađi, a oni najsrećniji u njoj su pronašli sedam zlatnika i srebrnjaka. Dobrom raspoloženju, veče uoči rođenja Isusa Hrista, doprineo je trubački orkestar ''Barka''.