Ambasador UAE uručio vrednu donaciju Gerontološkom centru

U koordinaciji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji, donirala je Gerontološkom centru vrednu opremu za distribuciju hrane. Tim povodom, u Knjaževcu je boravio Njegova ekselencija ambasador Mubarak Al-Daheri.

Ovom donacijom, knjaževački Dom starih unaprediće kvalitet života svojih korisnika.

''Dobili smo kolica za distribuciju tople hrane do trpezarija iz centralne kuhinje. Ovim ćemo zadovoljiti zakonske norme vezane za puteve hrane, prljave i čiste, čime se eliminiše ukrštanje tih puteva i svaka mogućnost zaraze'', naglasio je Saša Ignjatović, direktor Gerontološkog centra.

I u Ministarstvu i Ambasadi ističu da sadarnja dve države jača iz dana u dan, pre svega kroz kontakte dve vlade, a na korist najranjivih grupa, poput dece i starih. 

 ''Saradnja se odvija između vlada i ministarstava, u ovom slučaju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Namera je da se podigne kvalitet života stanovništva Srbije. U 2017. godini Ujedinjeni Arapski Emirati proglašeni su zemljom koja je najveći donator. Donirano je 5,3 milijarde dolara. Sarađujemo sa Vladom i ministarstvima da bismo znali gde je pomoć najpotrebnija. Fokusirani smo na školstvo, zdravstvo, decu, stare, jer oni su osnova društva,'' kazao je ambasador Mubarak Al-Daheri.

''Saradnja Vlade i cele Srbije sa UAE je u stalnom razvoju. Pored saradnje u ooblasti poljoprivrede, avio saobraćaja, građevinarstva, veoma je izražena pomoć ove bogate zemlje koja prepoznaje potrebe građana Srbije i pomaže tamo gde Ministarstvo prepoznaje da je pomoć potrebna,'' rekao je Svetozar Aleksov, državni sekretar u Ministarstva.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić razgovarao je sa ambasadorom o potencijalnim  investicijama ove zemlje u razvoj turizma i poljoprivrede.

''Ujedinjeni Arapski Emirati su finansijski jako moćna zemlja i mi smo iskoristili priliku da predočimo potencijale koje naša opština ima, počev od Stare planine, pa do površina pod voćem. Njegova ekselencija izrazila je posebno interesovanje za razvoj turizma, za investicije u turizam. Dobili smo obećenje da će sve ono što smo mu predočili, on dalje predstaviti privrednicima iz UAE'', istakao je Đokić.

Donacije poput ove nisu slučajnost, kada se zna da su Ujedinjeni Arapski Emirati, bogata bliskoistočna država, privrženi porodici i da vode računa o svojim ljudima, pogotovu ako su stari i nemoćni, čulo se u Gerontološkom centru, prilikom posete ambasadora Al Daherija.