Sportski savez: Više para za knjaževačke sportiste u 2019. godini

Sinoć je održana Skupština Sportskog saveza Knjaževca. Pored razmatranja izveštaja o radu i finansijskom poslovanju, centralna tema bila je plan raspodele sredstava namenjenih za aktivnosti sportskih klubova u narednoj godini.

Knjaževačka sportska javnost ima mnogo razloga za zadovoljstvo učinjenim u godini na izmaku, čulo se sinoć na Skupštini Sportskog saveza. Prema rečima Mikice Vidojevića, predsednika Sportskog saveza, rezultati koje su knjaževački sportisti ostvarili u 2018. godini opravdavaju ulaganja lokalne samouprave.

 „Imamo čime da se ponosimo kada je reč o rezultatima – Timočanin je na pragu ulaska u Srpsku ligu, rukometaši su takođe na najboljem putu da postanu prvoligaši, a sportisti koji se nadmeću u pojedinačnim disciplinama doneli su našem gradu veliki broj medalja i pehara“, ističe Vidojević.

Sa sednice Skupštine predstavnicima klubova upućen je poziv da se aktivnije uključe u osmišljavanje projekata i apliciranje za dodatna sredstva koja su, što se iz praktičnih primera vidi, apsolutno na raspolaganju iz pristupnih fondova. Što se finansija za narednu godinu tiče, knjaževački klubovi moći će da računaju, u ukupnom iznosu, na više para nego ove godine

 „Iz opštinskog budžeta, za finansiranje knjaževačkog sporta u 2019. godini namenjena su 44 miliona dinara, što je za četiri miliona više nego što je bilo na raspolaganju u ovoj godini“, rekao je Mikica Vidojević.

Skupština Sportskog saveza bila je i svojevrsna najava velike manifestacije koja će biti održana krajem januara, reč je o tradicionalnom izboru najboljih u sportu, a narena godina biće i godina jubileja, pa je tako najavljeno da će najverovatnije u maju mesecu Sportski savez prigodnom manifestacijom obeležiti 25 godina postojanja i rada.