Slaviša Bogavac sa knjaževačkim košarkašima

Pretposlednjeg dana 2019. godine gost Knjaževca i Košarkaškog kluba Leda Falc East bio je naš poznati košarkaš Slaviša Bogavac.

Tokom svoje duge igračke karijere Bogavac je nastupao za veliki broj domaćih i inostranih klubova. Karijeru je počeo pre 20 godina u kraljevačkom Mašincu, potom nastupao za niški Ergonom, Zdravlje iz Leskovca, internacionalnu karijeru gradio je u Poljskoj i Rumuniji, po povratku u Srbiju bio je član Dinamika, a danas, u 39. godini, i dalje je jedan od najvažnijih igrača Napretka iz Aleksinca koji se takmiči u Košarkaškoj ligi Srbije. Jedna u nizu potvrda nesumnjivog kvaliteta je nagrada za najboljeg igrača sezone u Drugoj ligi Srbije, u akciji “Treneri biraju” koju organizuje “MVP portal”. Bogavac je nagradu dobio kao najzaslužniji za plasman Napretka iz drugog u elitni košarkaški rang takmičenja u sezoni 2018-19.

S obzirom da je pre nekoliko godina definitivno odlučio da mu košarka bude životni poziv, počeo je da se bavi trenerskim pozivom. Uporedo sa završavanjem trenerske škole, u tajne košarke uvodi mlade igrače niškog Nibaka, a rad sa najmlađim igračima upravo je bio glavni razlog da poseti Ledu Falc East.

Knjaževački klub praktikuje da na kraju kalendarske godine organizuje zajednički trening za sve kategorije na kome se sumira učinjeno u godini na izmaku i prave planovi za obaveze koje predstoje. Upravo je takvom skupu prisustvovao Slaviša Bogavac i iskoristio priliku da vidi na delu mlade knjaževačke igrače, da porazgovara sa njihovim roditeljima i da sa trenerima knjaževačke ekipe razmeni iskustva u vezi rada sa mlađim kategorijama.

Druženje sa Slavišom Bogavcem, čija više nego uspešna igračka karijera ulazi u treću deceniju trajanja, predstavlja veliki podstrek i pravi putokaz za mlade knjaževačke igrače koji su „iz prve ruke“ mogli da se uvere kako su vredan rad, upornost i disciplina garancija za uspeh na sportskom terenu.