Šest medalja za Pauerlifting i bodi bilding sportski klub „Knjaževac“

Šest medalja za Pauerlifting i bodi bilding sportski klub „Knjaževac“

Pauerlifting savez Srbije i Pauerlifting klub Disciplina iz Beograda organizovali su 28. novembra Državno prvenstvo u Classic (bez opreme) i Equipped (sa opremom) Bench presu. Na ovom prvenstvu, koje se održalo bez publike pod posebnim uslovima zbog Covida 19, u sportskom centru na Rakovici, učestvovalo je 74 takmičara, od čega 20 žena i 4 osoba sa invaliditetom, iz 20 klubova iz Srbije.

Pauerlifting i bodi bilding sportski klub „Knjaževac“ nastupio je na ovom prvenstvu sa podmlađenom ekipom, debitovao je Denis Aleksić, već proslavljeni takmičar kluba u bodibildingu.
Klub je ostvario izvanredne rezultate, s obzirom da je nastupilo samo 6 takmičara od planiranih 9, jer su u poslednjem trenutku pre polazka na državno prvenstvo zbog bolesti učešće otkazale Tijana Trifunović i Milica Mladenović. Iako u oslabljenom sastavu, klub je sa dve takmičarke i četri takmičara, osvojo ukupno 6 medalja, od čega su četiri zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana.

Aleksandar Živković osvojio je zlatnu medalju u disciplini “Classic Bench press” u kategoriji juniora do 93 kg.
Ivana Živković osvojila je srebrnu medalju u disciplini „Classic Bench press“ u kategoriji juniorki (uzrasta od 19-23 godina) do 76 kg.
Marija Rakić osvojila je zlatnu medalju u disciplini „Classic Bench press“ u kategoriji Veteranki M1(uzrasta od 40 do 49 godina) do 72 kg.
Srđan Ristić osvojio je zlatnu medalju u disciplini "Bench press" za osobe sa invaliditetom u kategoriji Veterana M1 (uzrasta od 40 do 49 godina) do 83 kg.
Robert Radjičić osvojio je zlatnu medalju u disciplini "Bench press" za osobe sa invaliditetom u kategoriji seniora (uzrasta od 23 do 40 godina) do 105 kg.
Odlazak na ovo takmičenje pomogla je lokalna samouprava i Sportski savez Knjaževca.