Sa Gala kupa u Nišu 11 medalja

Sa Gala kupa u Nišu 11 medalja

U Nišu je održan je tradicionalni 23. Gala kup u Pauerliftingu Classic (bez opreme) i Equipped (sa opremom), učestvovalo je oko 50 takmičara iz 18 klubova iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Pauerlifting i bodi bilding i sportski klub „Knjaževac“ nastupio je na ovom prvenstvu sa osam takmičara i osvojio 11 medalja: sedam zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu, kao i 5 pehara za ukupni plasman.

Aleksandar Radisavljević osvojio je zlatnu medalju u disciplini „Equipped Pauerlifting“ u kategoriji muškaraca do 105 kg sa podignutih 560 kg. u totalu. Aleksandar je takođe osvojio zlatnu medalju u kategoriji juniora do 105 kg i pehar za najuspešnijeg takmičara u kategoriji do 105 kg. sa opremom.

Stefan Dinić osvojio je zlatnu medalju u disciplini „Equipped Pauerlifting“ u kategoriji muškaraca do 83 kg sa podignutih 480 kg u totalu. Stefan je takođe osvojio pehar za najuspešnijeg takmičara u kategoriji do 83 kg sa opremom.

Milan Ničić osvojio je bronzanu medalju u disciplini „Classic Pauerlifting“ u izuzetno jakoj konkurenciji u kategoriji muškaraca do 83 kg sa podignutih 467.5 kg u totalu.

Srđan Ristić osvojio je zlatnu medalju u disciplini Bench press za osobe sa invaliditetom u kategoriji do 80 kg. sa podignutih 85 kg. Srđan je takođe osvojio pehar za najuspešnijeg takmičara u kategoriji osoba sa invaliditetom do 80 kilograma.

Vesna Nikić osvojila je zlatnu medalju u disciplini Bench press za osobe sa invaliditetom u kategoriji do 86 kg sa podignutih 60 kilograma i pehar za najuspešniju takmičarku u kategoriji osoba sa invaliditetom do 86 kilograma.

Marija Rakić osvojila je zlatnu medalju u disciplini „Classic Pauerlifting“ u kategoriji žena do 72 kg sa podignutih 235 kg u totalu. Marija je osvojila zlatnu medalju u kategoriji veteranki M1 do 72 kg i pehar za najuspešniju takmičarku u kategoriji žena do 72 kilograma.

Milica Mladenović osvojila je srebrnu medalju u disciplini „Classic Pauerlifting“ u kategoriji žena do 57 kg sa podignutih 187.5 kg u totalu.

Aleksandra Stanković osvojila je srebrnu medalju u disciplini „Classic Pauerlifting“ u kategoriji žena do 52 kg sa podignutih 205 kg u totalu i srebrnu medalju u kategoriji juniorki do 52 kilograma.

Odlazak na ovo takmičenje pomogli  su lokalna samouprava i Sportski savez Knjaževca.