Prva provera protiv Knjaza

Prva provera protiv Knjaza

Iako je na početku priprema bilo planirano da fudbaleri Timočanina u prvoj proveri forme budu gosti Car Konstantina, utakmica najavljivana za 12. jul u međuvremenu je otkazana.

Kako obaveštavaju iz knjaževačkog kluba, prvu prijateljsku utakmicu u pripremnom periodu Timočanin će igrati u četvrtak, 16. jula, a rival će mu biti novi član Zone istok, OFK Knjaz.

Uz napomenu da postoji mogućnost korekcije termina, kao i promene rivala, za sada je plan da Timočanin bude gost Timoka u Zaječaru 19. jula, a do kraja meseca Knjaževčani će igrati protiv Budućnosti iz Popovca 22. i Slatine 26. jula.

Za 2. avgust planirano je da u Knjaževcu gostuje Car Konstantin, a tri dana kasnije i Radnički iz Pirota. Generalna proba pred start prvenstva planirana je za 8. avgust na utakmici sa niškim Sinđelićem.

U toku je letnji fudbalski prelazni rok, koji je, što se Timočanina tiče, za sada u znaku odlazaka dvojice standradnih prvotimaca – Predrag Medić prešao je u Jagodinu, dok će Milivoj Krmar karijeru nastaviti u Kupi, članu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Dvojici Petrovića (Nikoli i Iliji) istekao je ugovor o pozajmici i u zavisnosti od ishoda pregovora sa niškim Radničkim, odnosno Metalcem iz Gornjeg Milanovca postoji mogućnost nastavka saradnje.

Od početka priprema na probi u Timočaninu je Baltić iz kraljevačke Sloge, lepa vest je da se treninzima priključio i golman Nikola Nakić, kao i nekadašnji članovi Timočaninovog podmlatka – Miloš Anđelković i Petar Milovanović.

Prema za sada najavljenom kalendaru takmičenja, fudbalski šampionat Srpske lige istok startuje 15. avgusta.