Održan šampionat Srbije u pauerliftingu

Proteklog vikenda (19. i 20. septembra) u Domu kultute održan je šampionat u pauerliftingu uz poštovanje svih propisanih mera zaštite, bez prisustva publike.

Takmičenje je trajalo dva dana. U subotu su se nadmetale žene i muškarci u kategorijama do 93 kilograma, a u nedelju su nastupali muškarci u kategorijama od 105 do 120 i više kilograma. Takođe, nastupili su i takmičari - osobe sa invaliditetom u disciplini Bench Press.

Pauerlifting sportski klub “Knjaževac” organizator je mnogih takmičenja, osvajač mnogih medalja i jedan je od boljih klubova Pauerlifting saveza Srbije. Koliko je potrebno ljubavi, odricanja i vežbanja, potvrđuju i odlični rezultati koji su kao klub osvajali na Državnim prvenstvima i Otvorenim kupovima Srbije.

Klub je ostvario izvanredne rezultate, nastupilo je jedanaeset takmičara (šest u ženskoj i pet u muškoj konkurenciji), osvojeno je ukupno 8 medalja, od čega su četiri zlatne, tri srebrne, jedna bronzana, jedan pehar za ukupni plasman i jedno četvrto mesto.

Državno prvenstvo u pauerliftingu organizovano je u Domu kulture u Knjaževcu pod pokroviteljstvom Pauerlifting saveza Srbije i organizatora Pauerlifting i bodi bilding sportskog kluba “Knjaževac”, uz pomoć lokalne samouprave  i Sportskog saveza Knjaževca.