Nastup na Svetskom prvenstvu – iskustvo od neprocenjivog značaja

Nastup na Svetskom prvenstvu – iskustvo od neprocenjivog značaja

Iako nisu uspeli da se kroz kvalifikacije domognu učešća u glavnoj veleslalomskoj trci, za mlade knjaževačke skijaše Mihajla Đorđevića, Mateju Minića i Veselina Zlatkovića nastup u Švedskoj biće ogromno iskustvo u nastavku karijere.

Knjaževački mladi skijaši, Mihajlo Đorđević, Veselin Zlatković i Mateja Minić, takmičenje u veleslalomu na Svetskom prvenstvu u Oreu završili su u četvrtak nastupom u kvalifikacijama. Mihajlo je u ukupno poretku kvalifikacija zauzeo 59. a Veselin 60. mesto, dok Mateja nije uspeo da završi prvu kvalifikacionu trku.

Koliko je bila jaka konkurencija u ovoj disciplini možda najbolje govori podatak da je jedini član srpskog tima, koji je izborio učešće u zvaničnom veleslalomu, Strahinja Stanišić, u kvalifikacijama ostvario izvanredan rezultat – 8. mesto, ali je to bilo dovoljno da u prvoj veleslalomskoj trci startuje tek kao 82. takmičar po redu. Na žalost, Strahinja je bio jedan od 24-orice takmičara koji nisu uspeli da završe prvu vožnju.

Iako su ostali bez nastupa u glavnoj veleslalomskoj trci, za Mihajla, Mateju i Veselina sama prilika da učestvuju na Svetskom prvenstvu i da oprobaju svoje mogućnosti na istoj stazi na kojoj se za medalje bore najbolji smučari današnjice ogromno je iskustvo koje će našim predstavnicima biti od neprocenjivog značaja u nastavku njihovih karijera.

Mladi knjaževački skijaši Mihajlo Đorđević, Mateja Minić i Veselin Zlatković pokušaće da što bolje rezultate ostvare danas u kvalifikacijama u slalomu.