Mini basket festival: Pod koševima 250 devojčica i dečaka

U hali ''Kaplar'' juče je održan prvi Mini basket festival. Učestvovalo je više od 250 devojčica i dečaka iz deset klubova jugoistočne Srbije.

Knjaževac je bio domaćin turnira mladih košarkaša, prvog Mini basket festivala u ovoj godini. U hali Kaplar okupilo se više od 250 košarkašica i košarkaša iz deset klubova jugoistočne Srbije. Takmičenje je zvanično otvorio predsednik opštine Milan Đokić.

''Košarka je uvek bila zaštitni znak Knjaževca i Srbije. Siguran sam da u ovoj hali svoje prve košarkaške korake počinju neki novi Jokići, Teodosići, Bjelice....Biće tako ako budete nastavili da vežbate, da trenirate,'' poručio je deci Milan Đokić

U tri takmičarske kategorije (devojčice, dečaci i miks-ekipe) nastupili su predstavnici Napretka iz Aleksinca, niškog Trijumfa, BIN-a iz Zaječara, Zlatare Majdanpek, Basket Bora, Mladost Vesne iz Bele Palanke, Pirota, Svrljiga, kao i knjaževački predstavnici, ekipe Lede i Knjaževca 1950. Nadmetale su se devojčice i dečaci rođeni 2009. 2010. i 2011. godine.

Odigrano je ukupno 16 utakmica, svi učesnici dobili su medalje i diplome, a klubovi prigodne pehare. Mini basket festival organizovao je Košarkaški klub Knjaževac 1950 pod pokroviteljstvom opštine Knjaževac.

''Veoma sam ponosan zbog činjenice da smo danas okupili ovoliko mladih košarkašica i košarkaša. Mini basket festivali imaju za cilj da kod najmlađih razviju ljubav prema košarci i da se što veći broj dece opredeli za aktivno bavljenje sportom. Rad sa mladima ostaje najvažniji zadatak za nas u klubu, ali mogu da najavim da će se već za nekoliko dana okupiti i naša seniorska ekipa i početi pripreme za učešće u predstojećoj kvalifikacionoj Letnjoj ligi“, rekao je Mladen Zdravković.

Ova manifestacija bila je prilika i za malu svečanost –  Košarkaškom klubu Knjaževac 1950 uručena je plaketa Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije za doprinos u razvoju i promociji košarke, a priznanje je, u ime kluba, primio predsednik Mladen Zdravković.