Iz Knjaževca – u Bugarsku po medalju

Na pripremama u Knjaževcu ovih dana boravi reprezentacija Srbije u košarci u kolicima; ekipu krajem jula i početkom avgusta očekuje nastup na Evropskom prvenstvu C divizije u Bugarskoj.

Članovi reprezentacije Srbije u košarci u kolicima nalaze se na pripremama u Knjaževcu. Ekipa će učestvovati na Evropskom prvenstvu C divizije koje se održava u Bugarskoj od 29. jula do 4. avgusta, kaže selektor Slobodan Banjac.

„Posle prvog dela pripreme, koji smo obavili u Beogradu, na pripreme u Knjaževac stigli su igrači koji čine uži izbor za sastav reprezentacije. U ovoj fazi najvažnije je da fizičku pripremljenost i kondiciju podignemo na što viši nivo. Na šampionatu u Bugarskoj očekuje nas nekoliko izuzetno teških utakmica, a naše ambicije su da izborimo plasman u viši rang“, kaže Slobodan Banjac, selektor reprezentacije.

Imamo odlične uslove za rad, dobre domaćine, vredno radimo i trudićemo se da ostvarimo što bolji rezultat, kazao je kapiten Željko Ćirković.

„Atmosfera u ekipi je izvanredna, uslovi za rad u Knjaževcu su odlični, a naši domaćini izuzetno gostoljubivi i uvek na usluzi, tako da nama ostaje samo da vredno radimo i na prvenstvu u Bugarskoj postignemo što bolji rezultat“.

Reprezentacija Srbije u košarci u kolicima boraviće na pripremama u Knjaževcu do 26. jula, a tri dana kasnije startuje šampionat u Bugarskoj. Plasman u viši rang, Evropsku B diviziju, obezbediće dve najuspešnije reprezentacije, a pored Srbije i domaćina Bugarske, takmičiće se Grčka, Mađarska, Češka, Irska i Portugal.