Benč pres za paraolimpijce

Prvo otvoreno prvenstvo Knjaževca u benč presu za osobe sa invaliditetom održano je u subotu u Konaku Barka.

Na prvom Otvorenom prvenstvu Knjaževca u benč presu za osobe sa invaliditetom učestvovalo je oko pedeset takmičara i takmičarki iz sedam srpskih i dva bugarska kluba. Takmičenje je zvanično otvorio Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije. On je naglasio da uspešnom organizacijom ovakvih i sličnih nadmetanja, Knjaževac lagano postaje centar paraolimpijskog sporta Srbije.

Reči podrške čule su se i od LjubinkaR Tošića, predsednik Opštinske organizacije invalida rada i osoba sa invaliditetom i Dalibora Ilijića, predsednika Pauerlifting i bodi bilding kluba Knjaževac, koji je bio i organizator takmičenja.

Pauerlifting i bodi bilding sportski klub ,,Knjaževac” nastupio je sa šet učesnika. Osvojeno je 5pet medalja – tri zlatne, jedna srebrna, jedna bronzana, jedno peto mesto i četiri pehara za ukupni plasman. Pored takmičenja u benč presu, učesnici su se nadmetali i u revijalnim disciplinama – šahu, pikadu i trci kolicima.

Otvoreno prvenstvo u bnč presu za osobe sa invalidietom održano je pod pokroviteljstvom opštine Knjaževac i Sportskog saveza i uz podršku brojnih sponzora.