Akrobatska staza za GK "Olimp"

Airtrack ili akrobatska staza dužine 17 i širine 2 metra stigla je u Gimnastički klub “Olimp”.

To je velika stvar za napredak kluba, jer ova staza omogućava lakše uvežbavanje složenijih elemenata kao što su dupli salto, salto sa rotacijom, povezivanje više komplesnijih elemenata, ali i sigurniji rad sa početnicima pri obuci osnovnih elemenata parterne gimnastike.

Iako mlad, osnovan 2015. godine, Gimnastički klub “Olimp” ostvario je brojne rezultate, kako na regionalnom, tako i na državnom nivou. Njihov najveći uspeh do sada jeste osvojeno zlato u preskoku u prvoj selekciji, na državnom nivou. Prošle godine u finalu pionirske lige Petar Milosavljević osvojio je zlatnu medalju, a Dušan Krstić proglašen je za najboljeg mladog sportistu grada Knjaževca.

GK "Olimp" ima rekreativnu, takmičarsku i početničku grupu. Tu su i stariji rekreativci, a dobrodošli su i svi ostali od navršene 4. godine starosti.
Ovaj mladi klub počeo je sa radom iz čiste ljubavi prema gimnastici, a koliko je dobijena staza dobrodošla, govori i želja mladih gimnastičara i gimnastičarki da vežbaju na njoj i da se, možda, i kasnije bave gimnastikom.

Uprava “Olimpa” zajedno sa svim svojim članovima zahvaljuje lokalnoj samoupravi, predsedniku opstine Milanu Đokiću, predsedniku sportskog saveza Knjaževca, dr Mikici Vidojević, firmi “SCS PLUS” i svima koji su pomogli da knjaževački klub ima ovakvu vrhunsku spravu.