Zavičajni muzej na jedinstvenoj listi digitalnih vodiča kulturnih dobara

Zavičajni muzej na jedinstvenoj listi digitalnih vodiča kulturnih dobara

Na listi digitalnih vodiča, koju je objavilo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, nalaze se četiri vodiča iz Knjaževca.

To su: Vodič za sve kroz Zavičajni muzej, Vodič kroz arheološki lokalitet Timacum minus, Ratni dnevnik Stojana Jevtića, i Vodič kroz Knjaževac prilagođen slabovidim osobama i osobama sa oštećenim sluhom.

Vodiči su razvijeni u saradnji Zavičajnog muzeja sa ArhiMedia grupom Matematičkog instituta SANU, Gettonetom i drugim stručnim saradnicima. 

Ministarstvo kulture i informisanja formiralo je jedinstvenu listu postojećih digitalnih vodiča u Srbiji sa linkovima ka platformama na kojima su dostupni. Na ovaj način, korisnici će moći da pristupe integrisanoj bazi virtuelnih vodiča i samim tim kvalitetnijoj prezentaciji nepokretnih kulturnih dobara koja se nalaze u sklopu znamenitih mesta, prostorno kulturno-istorijskih celina, arheoloških nalazišta, spomenika kulture kao i pokretnih kulturnih dobara u muzejima, muzejskim zbirkama i galerijama, saopšteno je iz Ministarstva.

(Fotografija: zvanični sajt Zavičajnog muzaja)