''Večera budala'': Savršena razbibriga sa vrhunskim glumcima

Zvezdara teatar iz Beograda oduševio je sinoć knjaževačku publiku u prepunoj velikoj dvorani Doma kulture. Komedija ''Večera budala'', bila je savršena večernja razbibriga sa inteligentnim zapletima i vrhunskom glumačkom ekipom, koju je predvodio Milan Lane Gutović.

Pjer je zao čovek, kome naročito zadovoljstvo predstavlja ismevanje ljudi koje smatra budalama. Pinjon je upravo budala, koja Pjeru i prijateljima treba da posluži da se, okupljeni na večeri, dobro zabave. Ipak, ne ide baš sve kako je zamišljeno. Serija zbunjućih telefonskih poziva, na Pjerova vrata dovodi gomulu raznih likova, a njega do saznanja da u jamu obično upadne onaj ko je kopa. Branislav Zeremski, kao Pjer i Milan Gutović, kao Pinjon bili su na sceni bravurozni par.

''Stvar je u tome ko je ovde pokvaren, a ko pametan. Po onoj narodnoj ''ko drugome jamu kopa, sam ode u nju''. Kroz jednu lepu formu ispričana je životna priča. Ima i film na ovu temu, koji je divan...'', kazao nam je nakon predstave Branislav Zeremski

Za publiku, koja je veliku dvoranu Doma kulture ispunila do poslednjeg mesta, bila je ovo savršena večernja razbibriga sa inteligentnim humor.

''Uživamo kad se napravi dobar sklop. Ne treba trošiti mnogo reči na Laneta Gutovića. Čast mi je da igram sa njim jednu ovako veliku ulogu u jednoj divnoj predstavi'', dodao je ''Pjer''.

Na žalost, ostali smo uskraćeni za Gutovićeve utiske, s obzrom da je izbegao susret sa novinarima. U predstavi igraju i Zoran Ćosić, Biljana Đurović, Nada Macanković, Bojan Žirović i Milan Tomić.