Veče otvorenog srca: 30 godina, a priča i dalje traje

Posvećeno umetnosti, ljubavi i vinu, u Zavičanom muzeju organizovano je još jedno Veče otvorenog srca.

Ove godine, u neobičnim uslovima, bez specijalnih gostiju i ''žive'' muzike, ali u društvu sa mladim i malo manje mladim slikarima, umetničkim fotografima, onima koji svoje stavove prenose kroz savremene medije. Neki su ovde već deccenijama, drugi dolaze.

''Bez obzira na epidemiološku situaciju, ove godne imamo učesnike i iz drugih gradova u okruženju, Zanimljivo je da imamo mlade fotografe, ljude koji su završili škole...imamo različita likovna sredstva izražavanja, od onog osnovnog kroz crtež, pa do savremenih medija'', kaže Milena Milošević Micić, istoričarka umetnosti.

Veče otvorenog srca, na ponos svojih organizatora, postoji od 1991. godine.
''Pre 30 godina grupa mladih ljudi započela je nešto za šta ni sami nisu znali tačno kuda ide. Trideset godina priča i dalje traje. Slavimo vino, slavimo ljubav. Kako nas uči francuska poslovica ''dan bez vina je kao dan bez sunac'', a život bez ljubavi je besmislen'', poručio je Milan Živković, direktor Zavičajnog muzeja.

Počeci se vezuju za galeriju Muzeja grada, odnosno kuću Ace Stanojevića, čija nas rekonstrukcija očekuje u ovoj godini.
 
Iako je veče ovog 12. februara bilo izuzetno hladno, to nije omelo ljude kreativnog i otvorenog duha da se okupe i  još jednom prisete gostiju koji su dane vina i ljubavi obeležavali u društvu sa Knjaževčanima. Među njima su i dr Zoran Đinđić, Raša Popov, Milan Lane Gutović, ili protekle godine legendarni profesori Jelica i Slobodan Đokić.