U susret ''Čarobnim policama'': Svi jedva čekaju

Narodna biblioteka ''Njegoš'' predstaviće od 20. do 23. novembra devojčice i dečake iz Knjaževca, koji su kroz Manifestaciju dečjeg stvaralaštva ''Čarobne police Bibi Slikovčice'' dobili priliku da iskažu svoje talente za glumu, pisanje, muziku, novinarstvo, likovnu umetnost. Tokom tri dana trajanja Manifestacije sa decom i mladima družiće se pisci Vladimir Andrić, Branko Stevanović, Dušan Đurđev, Dejan Aleksić i Jasminka Petrović.

Finale velike Manifestacije dečjeg stvaralaštva ''Čarobne police Bibi Slikovčice'', koju je pre tri godine pokrenula Narodna biblioteka ''Njegoš'', dogodiće se za nekoliko dana. Zato su i pripreme veoma ozbiljne i zato se u dramskoj radionici radi bez prestanka, kako bi ''Kalamandarija'' Vladimira Andrića bila spremna za premijeru 23. novembra. Na okupu je i stara ekipa, ali mnogo novih glumaca. Bibina dramska družina  okupila je ove godine čak devetnaestoro devojčica i dečaka.

''I ove godine smo imali audiciju i primili smo čitavu mladu ekipu glumaca trećeg i četvrtog razrea. Ima ih dvanaestoro. Niko nije odustao, dolaze na probe i divno se zabavljamo. Imamo predstavu koja je zgodna za mlađu ekipu. Scenario je napisao Vladimir Andrić, a sastavljena je iz poezije Čika Jove Zmaja. Rade Ristić je zadužen za scenografiju, rekvizite i kostime, a Vladislav Dopuđa komponuje muziku,'' kazala je Vladana Stojadinović, direktor Biblioteke. 
 
Manifestacija dečjeg stvaralaštva ''Čarobne police Bibi Slikovčice'' počinje u utorak, 20. novembra, predstavljanjem slikovnice ''Četiri patuljka'' Vladimira Andrića. Za decu iz vrtića ''Kalamandrija''  će biti izvedena u petak, 23. novembra u 10:00 časova, kada nas očekuje i otvaranje izložbe likovnih radova ''Pismo veterinaru''. Premijera predstave, promocija himne čarobnih polica, predstavljanje učesnika Bibine dramske, muzičke, likovne, književne i novinarske radionice, kao i dodela nagrada dogodiće se takođe 23. novembra, ali u 12:30 u velikoj dvorani Doma kulture.