Slike Zvonka Pavličića pred knjaževačkom publikom

Izložba slika “Povratak u budućnost”, autora Zvonka Pavličića, otvorena je u petak u galeriji Doma kulture. Knjaževački ljubitelji likovne umetnosti izložene radove moći će da pogledaju do 6. novembra.

Na izložbi “Povratak u budućnost”, otvorenoj u petak u velikoj galeriji Doma kulture predstavljeno je 15 slika Zvonka Pavličića. Reč je o uljima na platnu, većeg formata, iz ciklusa “Vrtlozi”, nastalog u periodu od 2000. do 2015. godine. Autor  je inspiraciju za dela ovog ciklusa, pronašao u bogatom kulturno-istorijskom nasleđu Kosova i Metohije.

"Svaka intelektualna sadržina, pretočena u bilo koji umetnički jezik, koja u emotivnom transferu sa publikom ostvari katarzični doživljaj sjedinjenja  i razumevanja suštine rečenog, prelazi u službu umetnosti",  rekao je na otvaranju izložbe Goran Jovanović, organizator likovnih programa u Domu kulture.

“Povratak u budućnost” je 36. samostalna izložba Zvonka Pavličića, a izlagao je i na više od 400 grupnih. Knjaževački ljubitelji likovne umetnosti biće u prilici da vide izložena dela do 6. novembra.