Sava Božinović za knjaževačku publiku

Sava Božinović, jedan od najboljih mladih umetnika u zemlji, student druge godine gitare na Faklutetu muzičke umetnosti u Beogradu, održao je koncert u rodnom gradu. Sava je nastupio u koncertnoj dvorani Muzičke škole na 62. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije.

Ljubav prema muzici odvela ga je iz Knjaževca, ali ga u rodni grad i vraća s vremena na vreme, da nam pokaže kako od dečaka, koji je oduvek znao da će gitara biti njegov život, izrasta u mladog virtuoza, spremnog za najveće pozornice. Sava Božinović na 62. Festivalu muzičkih škola Srbije.

Voli nastupe, jer, kaže, čemu svo to naporno vežbanje, ako vas niko ne čuje.

''Teško mi je da slegnem utiske odmah nakon koncerta, to će se dogoditi negde sutra ujutru, ali srećan sam što se ovo veče dogodilo. Jako mi je bitno da sviram, to je smisao našeg posla,'' kazao je Saca.

Želeći da pokaže kako barata različitim stilovima, za publiku je pripremio  kompozicije Bariosa, neizbežnog Baha, Asensia, omiljenog Ponsea.

''Trudim se da napravim repertoar koji će obuhvatiti više stilskih epoha. Mislim da je to dobar način da pokažem kako baratam različitim stilovima. Mislim i da je publici zanimljivo da ih povedem na putovanje od baroka do pedsetih godina XX veka''.

Putovanja, usavršavanja, susreti sa ljudima, ono je što Savu očekuje u vremenu koje dolazi.

''Planovi su da putujem, jer to je važno za mlade ljude – da upoznaju druge kulture, kolege, da razmenjuju iskustva. Studije idu svojim tokom. Videćemo gde će me sve to odvesti''.

Put ka vrhu Sava Božinović počeo je u Muzičkoj školi u Knjaževcu. Imao je samo devet godina kada je osvojio prvu međunarodnu nagradu. Nagrade i priznanja prate ga i danas, kada je jedan od najtalentovanijih mladih umetnika Srbije. Sava je student druge godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.